Veelgestelde vragen

Wie kan de KD04 installeren?

In principe kan iedereen een meet- en regelsysteem installeren. Echter raden wij een erkende installateur aan, welke een LC-training heeft gevolgd. Deze installateurs kennen alle ins- en outs over de KD04. Wij kunnen u doorverwijzen naar de dichtsbijzijnde installateur.

Wat kan LC-Products B.V. betekenen voor een installateur?

Een goed ''product'' maak je samen. Logisch dat een installateur op verschillende manieren wordt ondersteund door LC-Products:

  • Technische helpdesk: voor technische vragen
  • Ondersteuning inkoop: advies bij het samenstellen van offertes
  • Mobiele servicedienst: technische ondersteuning op locatie
  • Training: praktische training voor installateursgericht inregelen van de LCS-systemen.

Wanneer heb ik een KIWA systeem nodig?

Alle installaties voor opslag van K1-K2-K3 en K4 vloeistoffen en andere opslagtanks moeten volgens de Nederlandse wet aan bepaalde voorwaarden voldoen. In de Barim & Rarim staat omschreven dat alle installaties KIWA gekeurd moeten zijn. De waTch LCS sysytemen zijn KIWA gecertificeerd.

In de Barim (Besluit Algemene Regeling Inrichting Milieubeheer) & Rarim (Regelgeving Algemene Regeling Inrichting Milieubeheer) wordt verwezen naar de KIWA regelgeving BRL-K903/08. Hierin staat precies vermeld waaraan een tankinstallatie moet voldoen.

Per 01-02-2011 moeten alle installaties aan de BRL-K903/08 voldoen. Alle installateurs in Nederland die zich actief richten op het bouwen van tanks hebben te maken me de KIWA richtlijn voor tanks. Deze richtlijn geeft duidelijk aan waar een tank installatie aan moet voldoen, ook de appendages worden besproken. De richtlijn BRL-K903 is al jaren bepalend voor tankbouwend Nederland.

Waar kan ik een handleiding vinden?

Handleidingen zijn hier te downloaden.

Wat is LCS-web?

Het LCS-web is een volledige web-based applicatie.Vanuit iedere werkplek waar ook ter wereld kunt u uitgebreid de voorraden monitoren, tankstanden waarnemen, rapportages uitdraaien, historie bekijken, meerdere gelijktijdige gebruikers zijn mogelijk en nog veel meer. Contact maken met het LCS systeem kan via GSM, GPRS of via TCP/IP verbinding.

Kan ik de KD04 gebruiken met mijn bestaande gebouwbeheersysteem?

Ja, D.m.v. een connection box 4-20mA kun je de LCS KD04-unit aansluiten op een gebouwbeheer systeem. De connection box geeft een 4-20mA signaal waarbij 4mA staat voor 0% vulling en 20mA voor 100% vulling.

Wat heb ik nodig voor een compleet KIWA overvulbeveiliging systeem?

Voor een compleet KIWA overvulbeveiliging systeem zijn er een aantal producten nodig. In deze lijst vind u welke onderdelen minimaal in een dergelijke installatie aanwezig moeten zijn. Op onze webshop vindt u deze producten: Klik hier

Wat heb ik nodig voor een compleet KIWA lekdetectie systeem?

Voor een compleet KIWA lekdetectie systeem zijn er een aantal producten nodig. In deze lijst vind u welke onderdelen minimaal in een dergelijke installatie aanwezig moeten zijn. Op onze webshop vindt u deze producten: Klik hier

end faq